06/04/2023

Въпроси, които стоят пред всяка жена преди корекция на гърдите

Увеличаването и корекцията на гърдите днес не е тема табу. Подобен тип процедури са повече от физическо подобрение – те дават самочувствие и са еталон за естетика, красота и по-добра стойка.

Увеличаването и корекцията на гърдите днес не е тема табу. Подобен тип процедури са повече от физическо подобрение – те дават самочувствие и са еталон за естетика, красота и по-добра стойка.

Взимането на решение за корекция на гърдите може да звучи лесно, но зад него стоят много въпросителни, загадки, несигурност и дори малко страх. Всяка година стотици хиляди жени избират да сложат гръдни импланти, но истината е, че както при всяко медицинско изделие, реконструкцията и уголемяването на гърдите с импланти крие определени рискове и потенциални усложнения. Ето защо е изключително важно да се консултираш с професионалисти и експерти, да се довериш на болница или клиника, която може да предложи най-висок клас обслужване, апаратура и следоперативно лечение, и не на последно място – да избереш качествени импланти, които да гарантират твоята безопасност.

Optimed отговаря на най-честите въпроси, които всяка жена си задава преди да предприеме стъпката да увеличи своите гърди!

1. Каква е разликата между уголемяване на бюст и гръдни импланти?

„Уголемяване на гърдите“ и „гръдни импланти“ понякога се използват взаимозаменяемо. Може да е объркващо, но разликата между термините е проста. Увеличаването на гърдите е името на процедурата, а гръдните импланти са синтетичните части, които се поставят в гърдите като част от уголемяването на гърдите.

2. Може ли уголемяването на гърдите да коригира увисналите гърди?

Въпреки че уголемяването е чудесен начин да добавиш обем на гърдите, тази процедура не може да коригира увисналия бюст. Повдигането на гърди (мастопексия) възвръща младежкия вид и може да се комбинира с уголемяване на бюста.

3. Какво трябва да знам, преди да отида на консултация за уголемяване на бюста?

Първата стъпка към успешното уголемяване на гърдите е добрата консултация. На нея ще обсъдиш защо искаш процедурата и какви са твоите очаквания. Трябва да предоставиш информация за твоята медицинска история и фамилна история за рак на гърдата. Твоя пластичен хирург ще оцени общото здравословно състояние, ще те прегледа и ще направи необходимите измервания. Накрая ще ти даде препоръки и насоки какво да очакваш.

4. Как да избера правилните импланти?

По време на консултация ще обсъдиш плюсовете и минусите на видовете импланти въз основа на твоите конкретни цели. Болница Optimed работи само с най-качествените импланти, които са се доказали с годините –  Mentor. Те са научно проучени и клинично тествани, с гарантирано качество – новаторски естетически решения, които печелят одобрението на пациенти и лекари вече десетки години.

Но какъвто и тип импланти да избереш, важно е да ги наблюдаваш след поставяне и да се консултираш с твоя пластичен хирург.

5. Бременността унищожава ли гръдните импланти?

Гръдните импланти могат да издържат на промени в твоето тяло, включително бъдещи бременности.

6. Мога ли да кърмя с импланти?

Имплантите не пречат на кърменето. По време на операцията те се поставят между гръдната стена и гръдния кош и така не пречат на гръдните канали или млечните жлези. Ако планираш бъдеща бременност и кърмене, уведоми твоя пластичен хирург още на консултацията.

7. Колко болезнено е уголемяването на гърдите?

Възстановяването след уголемяване на гърдите включва известна болка и следоперативен дискомфорт, но твоят лекар ще те наблюдава и при нужда ще препоръча подходящи болкоуспокояващи медикаменти.

8. Колко време е възстановяването?

Повечето пациенти могат да се върнат на работа между пет и седем дни след операцията. Препоръчително е да се избягват силови упражнения, но леките такива могат да помогнат за лечебния процес. Внимателното разтягане и добрата стойка могат да коригират всяка болка в гърба и раменете.

Възстановяването след уголемяване на гърдите е различно при различните пациенти. Важно е да се придържаш към препоръките на твоя лекар. Ако вече си готова да направиш стъпката за подобряване вида на гърдите, запази час за консултация в нашата болница, а ние ще те свържем с най-добрите специалисти.

Още от нашия блог

05/05/2023
Споделена история и защо профилактичните прегледи са важни

Профилактичните прегледи са важни за хора от всякаква възраст и здравословно състояние и са ключов аспект за поддържане на добро здраве.

Виж повече
28/04/2023
Здравето на очите – от профилактика до лечение

Когато говорим за здраве, повечето хора си представят общото състояние, в което се намират или се акцентира на определен проблем. А в много случи очите ни остават пренебрегвани или не ги приемаме като част от общото здравословно състояние.

Виж повече
27/03/2023
Болници Optimed с утвърдени позиции в България

Да довериш здравето си на някого е равносилно на това да довериш живота си! А когато избираме хората или мястото, към които да се обърнем, трябва да сме убедени, че за тях здравето и животът са мисия.  Постигането на високи стандарти в човешкото здраве и красота, съвременни технологии, работа в екип със специалисти и лекари […]

Виж повече