Естетика

Трансплантация на коса

Трансплантацията на коса се извършва в болницата ни в съответствие с всички здравни стандарти. Ние сами извършваме всички етапи на процеса с нашия експертен персонал. Трансплантацията на коса обикновено може да се прилага на хора между 18-60 годишна възраст.

Трансплантацията на коса е приложима и в млада възраст, тъй като може да се срещне косопад на всяка възраст. Трансплантацията на коса при необходимост се извършва не само за мъже, но и за жени. Техника която се използва при операции по трансплантация на коса също е много важен фактор. Днес се вижда, че различните системи като технологията за трансплантация на коса, PRP с FUE, се предпочитат повече. Освен това, като важна подробност, трансплантацията на коса има много нисък риск от странични ефекти или компликации, различни от временни изображения, които се появяват по време на физическия процес на възстановяване в тялото. В днешно време липсата на брада и мустаци при някои мъже поради хормонален дисбаланс или генетични фактори може да причини дискомфорт при мъжете. В такива случаи е извършена трансплантация на брада и мустаци и са разработени изследвания за отстраняване на проблема. Все още няма лечение за растеж на нови косми в брадата и мустаците, без процес на обезкосмяване. Поради тази причина най-добрият метод е трансплантацията, както при методите за трансплантация на коса. С техниката FUE на местата там където не растат брада и мустаци се осигурява по-естетичен външен вид. След операцията не се образуват постоянни белези в областта, където се отстраняват космите или в зоната, където са засадени космените фоликули. Както при трансплантацията на коса, космените фоликули се вземат от областта на тила и тези присадки се прехвърлят в области без брада и мустаци.

При метода micro fue нашите операции се извършват чрез използване на панч с диаметър 0,7 -0,8 мм. В донорската ни зона не се получава никакво влошаване.

Какво представлява FUE?

Екстракция на фоликуларни единици (FUE), която е най-новата техника за присаждане на коса, е техника за присаждане на коса, която ни позволява да постигнем естествени резултати както при премахване на косата, така и при присаждането на премахнатата коса. Както при всички инициативи за присаждане на коса с FUE, това е процес на прехвърляне на живи космени фоликули, взети един по един от зоната на косата към зоната на оплешивяване.

При FUE не се използва скалпел в донорната зона, не се поставят шевове и не се оставя видим белег в областта, където са взети корените и възстановява косата на тези, които имат проблеми с оплешивяването, без да причинява никакви усложнения на пациента и без да ги отделя от ежедневния им живот.

След операцията

3-4 седмици след операцията се получава косопад под формата на разрези. Този процес се нарича шоков косопад. Всъщност се култивират продуциращи фоликули. С падането на косата тези фоликули остават под кожата и започват да произвеждат косата.

Какъв е процесът?

По време на процеса на зарастване на раната може да има обрив. При нечувствителна кожа се очаква този обрив да изчезне в рамките на 10 дни. Този обрив обаче може да отнеме повече време при чувствителна кожа.

  • През 1-я ден от нашата процедура за трансплантация на коса, пациентът ни се подлага на пред-преглед и PCR тест и резултатът се споделя в същия ден.
  • На 2-рия ден, т.е. в деня на самия процес; Процесът на трансплантация на коса варира между 6 – 9 часа в зависимост от състоянието на косата на пациента.
  • 3-ият ден е периодът на почивка на пациента след процедурата. Според заявката на пациента, ние приемаме нашите пациенти на желаното от тях място в рамките на програмите за пътуване, които сме изпълнили в нашата болница.
  • На 4-ия ден се извършва първият процес на измиване на пациента след процеса на трансплантация на коса. Едновременно с това за нашите пациенти предоставяме и обучение за грижа. Пациентът може да бъде изписан вечерта на същия ден, в зависимост от състоянието му. В края на 3-ия ден нашите пациенти, които не добавят екскурзионната програма към лечебния процес, също могат да се възползват от екскурзионната програма.

Що се отнася до процеса, нашите пациенти остават 4-5 дни за трансплантация на коса в страната ни, в зависимост от ситуацията.

В допълнение към процеса на трансплантация на коса, институцията ни предоставя на пациентите шампоан, боне, кремовете за грижа на косата.

Галерия