Естетика

Медицинска естетика

Нашето отделение по медицинска естетика предлага множество процедури за вашата кожа. 

Процедури

Ботоксът е много практично приложение с игли за подмладяване на кожата и създаване на младежки вид. С това приложение можете да се отървете от бръчки и линии за много кратко време.

В кои области се прилага ботокс за подмладяване на кожата?
Ботокс може да се инжектира във всички области, където има оплаквания като бръчки и линии.

 • Ботокс между веждите
 • Вежди
 • Ботокс на челото
 • Краища на носа
 • Слепоочие
 • Зоната около очите (ботокс под очите, над очите, пачи крак)
 • Ботокс за горна устна
 • Горна и долна устна за линии за усмивка и свити устни
 • Ботокс за брадичката
 • Ботокс за врата
 • Ботокс за зоната на деколтето
 • Ботокс за подмладяване на ръцете

За какви цели може да се прилага ботокс, освен за лечение на бръчки?
Ботоксът има много приложения в медицината. Използва се и за цели като лечение на прекомерно изпотяване и намаляване на болката при мигрена.

 • Ботокс при прекомерно изпотяване (хиперхидроза)
 • Ботокс при изпотяване на ръцете
 • Ботокс при изпотяване на краката
 • Ботокс при изпотяване на подмишниците
 • Лечение на мигрена с ботокс

Това е метод, използван при лечение на проблеми като разширение на порите по кожата, неравномерност на мазнините и отпускането на кожата. След почистване на кожата се нанася карбонов серум, който има способността да прониква в кожата, по този начин се осигурява кожата да абсорбира серума и върху кожата се прилага лазер. По този начин се постига свиване на порите на кожата, намаляване на бръчките и напрежението в кожата.

С лечението на пигментни петна можете да сложите край на тъмните кръгове под очите, причинени от алергии, тютюнопушене, консумация на алкохол и кофеин и изтъняване на кожата!

Животът в големите градове, лошите хранителни навици, консумацията на алкохол и цигарите, стресът, генетичните фактори и фактори на околната среда износват кожата с годините и оставят дълбоки белези. Благодарение на това приложение е възможно да се повиши качеството на кожата, като същевременно се постигне ефектът от лифтинга на лицето. Освен че е богата на омега-3, сьомгата е предпочитана, защото нейната ДНК е най-близка до човешката ДНК. Прилага се подкожно като мезотерапия. Също така овлажнявайки кожата, помага за повишаване на еластичността на кожата.

Нехирургичните методи са по-подходящи особено за хора, които се страхуват от анестезия и искат да се върнат към работата и ежедневието си за кратко време след процедурата. Златната игла може да се прилага и като нехирургичен лифтинг на лицето, подмладяване на кожата и лечение на пигментни петна. Тъй като интервенцията се извършва чрез подаване на топлина под кожата с микроигли, благодарение на проводимостта на златото, тъканта се стимулира без влошаване и колагените се активират, за да се обнови кожата..

Области, където се използва златна игла:

 • Подмладяване на кожата
 • Против стареене (лечение на бръчки)
 • Лифтинг
 • Загуба на еластичност
 • Лечение на белези от рани
 • Белези от акне
 • Белези по кожата
 • Косопад

Липолизата е ефективен метод за лечение, базиран на подкожно инжектиране с помощта на игла за липолиза на PPC (фосфадитилхолин) вещество, получено от соя, което осигурява премахване на регионалните излишъци по естествен път. В сравнение с операциите за липосукция, причините като нехирургичност, ниска цена, липса на странични ефекти и кратко време за връщане към ежедневния живот правят прилаганията на липолизата по-привлекателни.

При какви лечения се използва липолиза?

 • Във всички зони със зонално омазняване (корем, ханш, крак, ръка, шия)
 • При премахване на мастни торбички под очите
 • При премахване на целулита
 • При лечение на гинекомастия (нарушение на растежа на гърдите)

Приложение на липолизата и нейните ефекти
При прилагане на липолиза, PPC веществото се инжектира в областта, където се вижда зонално омазняване с много фини игли от 10 – 13 cm. Това вещество повишава пропускливостта на мастните клетки и осигурява разграждането и унищожаването им от черния дроб. След това се изхвърля от естествената лимфна система на тялото. Тъй като тялото естествено изхвърля мазнините, то няма ефекта на увисване, което се образува след операции за липосукция.

Ефектите от приложението на липолизата започват веднага след лечението. В края на втория сеанс, приблизително 1-2 месеца след лечението, осигурява видимо изтъняване.

Това е вид грижа, прилагана за суха и чувствителна кожа, предотвратявайки разширяването на капилярите и осигуряваща блясък, влага, Ph и баланс на кожата.

Това е форма на грижи, които са подходящи за всеки тип кожа. Осигуряват ревитализиране, почистване и свежест на кожата. Това лечение включва почистване, маска с пара и възстановителна маска. Отнема около 1,5 часа. Процесът се осигурява чрез използване на дермокозметични продукти.

Грижата за кожата се извършва като цяло и зонално. При тази терапия (при склонна към акне кожа) тя има за цел да почисти акнето, да възстанови баланса на кожата, да я почисти и да предотврати образуването на акне.

Лечението на пигментни петна са лечебни методи, прилагани с цел премахване на кожни проблеми като белези от акне и белези от рани, свързани с времето или произтичащи от физически фактори и да придават на кожата блясък и жизненост. Лечението на пигментни петна може да се прилага по много начини.

Лимфодренажният масаж е най-важното приложение, особено за намаляване на отока. Това е изключително лек, монотонен, бавен, ритмичен масаж, прилаган върху повърхността на кожата. Ускорява притока на лимфна течност и осигурява комфорт, като минимизира отока. С лимфодренажен масаж се поддържа лимфния поток и може да се намали подуването, причинено от оток. Лимфодренажният масаж пречиства тялото ни от токсини, бактерии, микроби, химически отпадъци и излишни течности и укрепва нашата система за устойчивост. Укрепеното тяло показва отлична устойчивост срещу вътрешни и външни фактори, като по този начин осигурява духовно пречистване, както и физиологично благополучие.

Медицинските грижи за кожата, които предлагат персонализирани методи за задоволяване на специалните нужди на кожата ви, помагат кожата ви да бъде ревитализирана, дълбоко почистена и освежена.

Мезолифтингът означава разтягане на кожата, което може да се прилага в приложения против стареене, които забавят стареенето и с цел премахване на бръчки, които се появяват по време на процеса на стареене. Мезолифтингът е процес на заместване на веществата, които се губят в кожата със стареенето.

Вместо да се дават на тялото различни минерали и витамини със свойства против стареене, директното приложение под формата на мезотерапия повишава ефективността на лекарствата в необходимите зони и предотвратява умората на другите органи. Броят на сесиите може да варира в зависимост от състоянието на лицето.

Това е метод за лечение, използван за премахване на петна и ревитализиране на кожата. Този метод често се използва при кожни проблеми като рождени белези, петна от акне, петна от бременност и напреднала възраст. Освен че е ефективен при петна, той също така придава жизненост и блясък на кожата. Този метод се основава на хомогенното разпределение на меланина в кожата.

Заедно със стареенето настъпват промени в кожата с ефект на физически промени. Те оставят подобни на наранявания ефекти върху кожата. В това отношение лечението за подмладяване на кожата и лечението на наранявания са сходни. При моята процедура P.R.P. богатата на тромбоцити част от кръвта, взета от лицето, се отделя и се инжектира в зоната на третиране. По този начин се освобождава растежният фактор. Кожните проблеми като заздравяване на рани, бръчки и белези от акне до голяма степен се елиминират и кожата се обновява. Има много случаи, при които терапията за клетъчна регенерация е ефективна с P.R.P.. Както се използва с цел коригиране на кожни бръчки, причинени от излагане на ултравиолетови лъчи, премахване на вдлъбнатини, възстановяване на еластичността и блясъка на кожата, ускоряване на възстановителния процес в случаи като рани и пукнатини, при които кожата е увредена, така и широко се използва самостоятелно при лечения на косата.

Можем да изброим слоевете, които изграждат нашата кожа като епидермис, дерма и подкожна тъкан. Всеки от тези слоеве поглъща и отразява светлината по различен начин. Докато 8 аминокиселини, които влизат в структурата на колагена в лек пълнеж, образуват суровини за производството на колаген, 3 антиоксиданта, витамини и минерали повишават защитата на кожата срещу външни фактори.

С този вид пълнеж (филър) както могат успешно да се лекуват вдлъбнатини между бузата и подочието и торбички на долния клепач, така и се постига значително намаляване на синините под очите. Светлинния филър показва ефекта си, като се разпръсква хомогенно в областта, където се поставя. Ефектът се забелязва много бързо след нанасяне. 1 седмица след прилагането процесът ще приеме най-добрата си форма.

Нежеланите регионални мазнини са един от най-големите проблеми на мъжете и жените днес. За съжаление, тъй като броят на седящите и работещите на бюро се е увеличил в сравнение с миналото, започнаха да се предлагат много технологии за решаване на този проблем.

Метод на студена липолиза (криолиполиза); Този метод е по-напреднал и различен от предишните методи. Това е метод (лечение) за оформяне на тялото, базиран на принципа, на охлаждане на мазнините в зоните с нежелано натрупване на мазнини в тялото до известна степен, без да се увреждат останалите тъкани наоколо, стопяване на мембраните им и абсорбиране от макрофагите, които са фагоцитните клетките на тялото и унищожаването им.

Cryo e Action (Студена липолиза) е контролиран и локализиран метод за охлаждане на кожата, който замразява мастните клетки, прави ги дисфункционални и ги унищожава. Всъщност широко известен факт е, че когато мастните клетки са изложени на студ, те навлизат в програмирана клетъчна смърт (апоптоза), която в дерматологията се нарича още “студено-индуциран паникулит”.

С устройството за криолиполиза (студена липолиза) мастните клетки се вземат на прицел и областите, където се намира мастният слой, се разграждат чрез студ. Мастните клетки се свиват и свиват под въздействието на студа и се отделят от тялото чрез лимфната система.

Това е нехирургичен, одобрен от FDA (Агенцията за контрол на храните и лекарствата) метод за стягане на кожата без операция. Осигурява премахване на дълбоки белези по кожата, дължащи се на генетични и екологични фактори, причинени от лоши хранителни навици, консумация на алкохол и цигари с течение на времето. Успоредно с ревитализирането на зоната на деколтето, износена от слънчевите лъчи, той също така помага за възстановяване на увисналите челюсти и премахване на бръчките по шията. Полученият след еднократно приложение резултат се запазва около 2 години.

Един от най-използваните методи в областта на медицинската естетика е апликациите за пълнене с хиалуронова киселина. С приложението за естетичен пълнеж, което се използва от години за премахване на фини линии по лицето или за придаване на обем на лицето, дълбоките бръчки по лицето, хлътнали или увиснали бузи изчезват и се връщат естествените контури на лицето. Филърите под формата на прозрачни и безцветни гелове смесвайки се с цвета на тена на кожата в горната част на кожата, създават едно цяло.

Като основна цел на филърите може да се посочи следното: запълване на зоните със загуба на обем на лицето, премахване на браздите между ъглите на носа и устните и линиите около устните, избистряне на бузите и скулите, подобряване на ямките и синини под очите.

Местата, където филърите се използват най-много:

 • Белези от акне
 • Линиите на челото
 • Жлебове около носа и устата
 • Уголемяване на устни
 • Филър за устни
 • Радиални линии около устната
 • Бръчки около очите
 • Светлинен филър под очите
 • Торбички и тъмни кръгове под очите
 • Светлинен филър
 • Повдигане на вежди
 • Назолабиални линии
 • Филтрални линии
 • Слепоочия и долна челюст
 • Деформации, причинени от травма или злополука
 • Корекция на някои асиметрии в тялото
 • Напълняване на бузите и скулите

Към кого се прилага?

Тези, които се оплакват от загуба на обем на лицата си и тези, които искат да имат по-изпъкнали скули и устни са подходящи кандидати за тази процедура.

Как се прилага?

Много филъри се произвеждат като готови стерилни инжектори с консистенция на гел и се инжектират в желаната област. Преди нанасянето се нанася анестетичен крем за минимизиране на усещането за болка. Не е необходимо да чакате, за да видите ефекта при това приложение. Ефектът се забелязва веднага след процедурата.

Колко дълго трае ефекта?

Продължителността на трайността варира от човек до човек, в зависимост от плътността на използвания филър, но е най-малко 6-12 месеца.

Химическият пилинг е метод за пилинг на кожата с различни киселинни и основни химични агенти. Пилингът е процес на отлепване на износения слой, който покрива неизносения и здрав слой на кожата. По този начин се появява по-жива, по-стегната и гладка кожа.

Химическият пилинг може да се приложи с гликолови киселини, получени обикновено от повърхностно захарно цвекло и млечни киселини, намиращи се в млякото. След процедурата по пилинг, ако се образуват корички, не трябва да се белят и трябва непременно да се избягва слънцето. Ще бъде подходящо да използвате овлажнители, предписани от лекаря.

Галерия