Естетика

Vaserlipo

Липосукцията е козметична процедура, която премахва мастните натрупвания под кожата. VASER липосукцията се отнася до вид липосукция, която разгражда мастните клетки и ги разхлабва от по-дълбоките ви тъкани, така че мазнините да могат да бъдат отстранени по-ефективно по време на лечението. VASER е акроним за усилване на вибрациите на звуковата енергия при резонанс. Тази ултразвукова технология използва мощни вълни за нарушаване на връзките между мастните клетки. VASER липосукцията се счита за по-контролиран и щадящ вид козметична процедура и изисква квалифициран и опитен доставчик, за да я направи правилно. Може да сте кандидат за липосукция, ако сте здрав човек, който не пуши или има анамнеза за кървене. Липосукцията не се счита за инструмент за отслабване. Хората, които имат най-добри резултати с VASER липосукция или всякакъв вид липосукция, вече са в рамките на 15 паунда от идеалното си тегло. Тази процедура е за хора, които се опитват да третират мастните натрупвания и да разкрият мускулния тонус отдолу.

VASER липосукция срещу традиционна липосукция

VASER липосукцията е подобна процедура на традиционната липосукция, въпреки че има някои важни разлики. Най-голямата разлика е, че VASER липосукцията позволява по-голяма прецизност в процеса на отстраняване на мазнините. Това не е инструмент за премахване на големи мастни натрупвания.

Най-добрите резултати от липосукцията на VASER включват подход за контуриране, който включва премахване на малки мастни натрупвания, за да се разкрие мускулния тонус отдолу. Липосукцията VASER няма да предефинира цялата ви физика, но може да прецизира фигурата ви по малки, въздействащи начини.

Някои хора също така твърдят, че технологията VASER прави възстановяването от липосукция по-малко болезнено и че заздравяването става по-бързо.

Често задавани въпроси

Липосукцията продължава да бъде невероятно популярна, с повече от 250 000 процедури, извършени в Съединените щати през 2018 г.

Всички видове липосукция работят на една и съща основна предпоставка. Мастните натрупвания се разграждат и след това се отстраняват от тялото ви с помощта на анестезия, физиологичен разтвор и канюли за изсмукване на мазнините под кожата ви.

Налягането на водата и лазерите са два начина, по които мастните натрупвания могат да бъдат разбити преди процедурата по засмукване. Пулсиращите ултразвукови вълни са друг начин. VASER липосукцията е един вид ултразвукова липосукция.

Всички тези енергийни източници генерират топлина, която помага за разграждането на мастните клетки за по-лесно отстраняване и минимално стяга кожата в третираната зона.

Липосукцията VASER е уникална с това, че позволява на вашия доставчик да бъде едновременно нежен и изключително прецизен в начина, по който се премахва мазнините. Той нарушава връзката между мастната ви тъкан и мускулите отдолу, без да наранява подлежащата ви здрава тъкан. Това дава на липосукцията VASER добра репутация за скулптура на тялото.

Проучванията показват, че липосукцията също променя начина, по който метаболизмът ви работи, за да се отървете от мазнините. Има много неща, които изследователите все още работят, за да разберат по този въпрос.
В малко проучване от 2017 гДоверен източник , мъже с наднормено тегло и подложени на VASER липосукция са подобрили инсулиновата чувствителност в рамките на месеци след процедурата.

По време на VASER липосукция вероятно ще бъдете поставени под обща анестезия или форма на анестезия, наречена съзнателна седация. Физиологичен разтвор или тумесцентна течност, смесени с анестетик, ще бъдат инжектирани в целевата област. След това ултразвуковите сонди ще бъдат вкарани в кожата през малък разрез, за да се разбие мастната тъкан.

Мастната тъкан леко ще започне да се разпада и ще се използва канюла за вакуумиране на мастната тъкан и по-голямата част от течността през същия порт.

Част от течността ще остане в тялото ви, за да облекчи болката след процедурата. Вашето тяло ще го усвои през следващите дни.

VASER липосукцията може да бъде насочена към някоя от следните области:

 • обятия
 • гръден кош
 • брадичката и шията
 • горната част на гърба
 • талията и корема
 • бедрата и бедрата
 • задните части

VASER липосукцията е процедура с нисък риск. Но това не означава, че няма риск от странични ефекти като:

 • синини и кървене в дните след процедурата
 • болка и болки на мястото на липосукция
 • евентуални белези след излекуване от липосукция
 • хиперпигментация, асиметрия или кожни неравности
 • постоянно подуване дни или седмици след процедурата
 • отпусната кожа, която не прилепва по-пълно към новата ви форма на тялото

В дните след процедурата е важно да внимавате за признаци на инфекция. Потърсете спешна помощ, ако започнете да изпитвате някое от следните след VASER липосукция:

 • зелено или жълто течение
 • треска
 • гадене, повръщане или световъртеж
 • недостиг на въздух
 • умора или изтощение

За да се подготвите за срещата си, уверете се, че Вашият лекар е запознат с всички лекарства, които приемате. Избягвайте да приемате лекарства за разреждане на кръвта, като ибупрофен, 2 седмици преди процедурата за липосукция.

Също така, избягвайте да пиете алкохол вечер преди процедурата. Вашият лекар може да Ви даде допълнителни инструкции за подготовка за VASER липосукция. Уверете се, че следвате внимателно тези инструкции.

След VASER липосукция тялото ви може да изглежда леко насинено и подуто в областите, които са били насочени. Вероятно няма да можете да видите резултатите веднага, защото тялото ви се нуждае от време, за да се излекува.

Ще ви бъдат дадени стерилизирани памучни тампони, за да обличате засегнатата област, тъй като тя ще бъде плачеща течност през следващите 24 до 48 часа. Може да се наложи да пиете допълнителни течности, за да отмиете анестезията от тялото си. Също така ще трябва да носите компресионно дреха в продължение на няколко седмици, за да намалите отока.

След около 3 до 6 месеца ще започнете да виждате резултатите по-ясно, когато тялото ви се установи в модифицираната си форма. За някои хора може да са необходими още няколко месеца, за да видят резултатите.
Резултатите от VASER липосукция могат да бъдат постоянни. Но начинът, по който тялото ви ще изглежда след възстановяване, зависи отчасти от вас. След като направите липосукция, ще трябва да поддържате диетата си и рутинните упражнения, така че тялото ви да не си възвърне мастните натрупвания, които са били отстранени.

Освен това, имайте предвид, че няма начин да премахнете всички видими признаци на стареене. Колебанията в теглото, възпалението и простата гравитация могат да променят начина, по който изглеждат резултатите ви с течение на времето.

Ако обмисляте липосукция на VASER, ще трябва да намерите обучен и лицензиран доставчик. Не забравяйте да зададете много въпроси за техния опит с VASER липосукция, включително колко години са правили тази специфична процедура.


Трябва също да поискате снимки преди и след от вашия доставчик, преди да резервирате среща.

Галерия