Естетика

Генитална естетика

Какво представлява гениталната естетика?

Това наименование обхваща широка серия от хирургични и неоперативни медицински интервенции на вътрешните и външните полови органи. Те подобряват външния вид, сексуалното здраве и интимния живот на пациентите.

За кого е подходяща?

Подобен вид процедури се прилагат при промени в цвета на гениталната област, разхлабване на вагината, увисване на малките срамни устни, набръчкан вид на големите срамни устни, прекомерни кожни гънки около клитора и други изменения, които притесняват пациентите. Тези проблеми обикновено са резултат от външно влияние като раждане, стареене, наддаване на тегло, начин на живот, но може и да бъдат генетично наследени. 

Най-честите оплаквания на нашите пациенти са: намаляване на самочувствието, колебание при носене на тесни дрехи и бански костюми, болка при дейности като колоездене, шум по време на полов акт и загуба на чувствителност.

Генитални естетични операции в Optimed

 • Лабиопластика (естетика на малки и големи срамни устни)
 • Вагинопластика (операция за стягане на влагалището)
 • Перинеопластика (естетика на зоната „перинеум” между влагалището и ануса и вагинално стягане)
 • Клиторна худопластика (корекция на прекомерни кожни гънки на клитора)
 • Пубопластика (естетика на гребена на пубиса)
 • Уголемяване на големите срамни устни (инжектиране на мазнини в големите устни)
 • Намаляване на големите срамни устни
 • Генитални PRP приложения (O shot, G shot)
 • Лазерно вагинално стягане (лазерно подмладяване на влагалището)
 • Избелване на гениталната област

Процедури

Процедурата се прилага при липса на сексуално желание, невъзможност за оргазъм, усещане за сухота поради менопауза, чести инфекции и болезнен полов акт. Взема се собствена кръв, след което плазмата се подготвя при подходящи условия и се инжектира в съответните точки на гениталната област. За процедурата не е необходима анестезия.

Тези набиращи популярност инжекции са известни като ваксини за оргазъм и имат за цел подобряване на женското секуално здраве. В рамките на интервенцията се взима собствена кръв, след което плазмата се подготвя при подходящи условия и се инжектира отново във възбудимите точки на гениталната област. Въпреки че ефектът е бърз, може да са необходими повторни инжекции.

В Optimed се извършва пластика както на малките, така и на големите срамни устни. Процедурите могат да се направят заедно или поотделно според нуждите на конкретната пациентка. Най-честите оплаквания, които водят до такава интервенция, са усещане за стягане при полов акт, усещане за стягане с бельо в ежедневието, болка при кръстосани крака, увисване на малките или големите срамни устни, невъзможност за носене на тесни дрехи и бикини. Процедурата се препоръчва и при често повтарящи се инфекции, породени от влажността на гениталната област. Лабиопластиката може да се извърши в операционна зала или с локална анестезия. До 6 седмици след интервенцията е препоръчително да се избягват упражнения, вдигане на тежести и полови контакти.

Клиника Optimed предлага химическо и лазерно генитално избелване. Химическата манипулация представлява масаж със специална масажна глава, който се извършва след прилагане на подходящо медикаментозно лечение. Въпреки че цялата процедура варира между 4 и 6 сесии, интервалите между сесиите са поне 1 седмица. При лазерно избелване желаният ефект се постига за кратко време от 2 сесии.

Процедурата е предпочитан метод при загуба на сексуално желание и чувствителност в интимната зона, усещане за празнота при полов акт или наличие на звук или въздух във влагалището. Перинеопластиката се извършва в операционна зала. Ако се планира бременност след процедурата, трябва да се изчакат поне 6 месеца и не се препоръчва естествено раждане.

Интервенцията представлява инжектиране на взета от лицето мастна тъкан в областта на големите срамни устни. Процедурата се извършва в условия на операционна зала. Обикновено един сеанс е достатъчен, но ако не може да се постигне желания ефект, могат да се приложат 2, като интервалът между сеансите е най-малко между 4 и 6 месеца.

Optimed използва само най-модерно и професионално медицинско оборудване! Представяме ви Monalisa Touch - революция и комфорт в лазерното подмладяване на интимната област!

Лазер MonaLisaTouch® е резултат от професионална разработка на патентована V2LR (вулварно-вагинално лазерно подмладяване) технология. Уредът няма аналог в световен мащаб и е признат за абсолютна иновация в областта на терапевтичната и естетична гинекология. С помощта на MonaLisa Touch вече е възможно да се премахнат различни интимни проблеми без хормонална терапия и хирургическа намеса.

Лазерно подмладяване се препоръчва при наличие на:

 • прекомерно разтягане на вагиналната стена
 • вагинална сухота, породена от хормонални промени, свързани с възрастта
 • намалена чувствителност
 • сърбеж и дразнене, породени от нарушена микрофлора или менопауза
 • влошаване на естетичния вид на външните гениталии 
 • белези, получени вследствие на раждане
 • уринарна инконтиненция
 • генитален пролапс, причинен от раждане, вдигане на тежести и други фактори
 • аноргазмия, намаляване или пълно изчезване на сексуална чувствителност
 • възрастова дистрофия