Естетика

Естетика на гърди

Повдигане на бюста (Мастопексия)

Гърдите могат да станат увиснали по различни причини. Лигаментите, които държат гръдната тъкан на място, могат да се разхлабят с течение на времето. В зависимост от промените в теглото, кърменето и ефекта на гравитацията може да има несъвместимост между гръдната тъкан и заобикалящата я кожна обвивка. При естетичната операция за повдигане на бюста увисналата гръдна тъкан се оформя и излишната кожа се отстранява. Зърното се довежда до мястото, където трябва да бъде. Гърдата се реконструира в съответствие с телесните размери на лицето.

Намаляване на гърдите (Редукционна мамопластика)

Въпреки че естетичната операция за намаляване на бюста изглежда е една от козметичните операции, извършвани за подобряване на външния вид на жената, всъщност това е реконструктивна операция, а не естетична. Увисналата гърда поради големия размер може да причини тежест в гърба и шията при жените и може да доведе до гърбавост. Може да има изтръпване поради натиска на сутиена върху нервите на ръката. Може да има затруднено дишане. При естетичната операция за намаляване на бюста голямата гръдна тъкан се преоформя според размера на тялото на човека. Отстраняват се излишната гръдна тъкан и кожата върху нея. Зърното се премества там, където трябва да бъде. Естетичната операция за намаляване на бюста е операция, която дава добри и трайни резултати като цяло, подобрява психическото здраве на човека и неговия партньор, прави ги по-отдадени на живота и улеснява стила на обличане на жената.

Увеличаване на бюста

Тъканта на гърдите е важна част от женската красота. Следователно естетиката на гърдите е 90 хиляди пъти по-популярна в света. Жени с нарушения в развитието на бюста на младини, с малки гърди, с оплаквания от големината на бюста, с вродени аномалии, такива с увисване на бюста, асиметрия на бюста, се обръщат към специалист по пластична хирургия за естетика на гърдите. 

Галерия