за нас

Майки с деца

Болница - приятел на бебето

Ние сме здравна институцията, която има за цел да осигури на новородените бебета да бъдат кърмени и следователно те да израснат като едно здраво и самоуверено поколение. Кърменето, също така помага и за укрепването на връзката между майката и бебето. Ние, предоставяме обучение на майките и гладък родилен период, също така отделяме специално време за кърменето, както и насърчаваме кърменето на бебетата до 2-годишна възраст. Поради всички усилия в тази насока, ние получихме званието „Болница – приятел на бебето“.

Болница - приятел на майката

Това звание се дава на болниците, които целят качество на здравните услуги, предоставяни на майките и: за липса на каквато и да е излишни интервенции при раждането без медицинска причина; за предоставянето на различни образователни услуги, които са ориентирани към майката и бебето по всички теми от раждането до след родилния период; за родилното звено и предоставянето на услуги в отделни единици в съответствие с националните стандарти; за спазването на високите стандарти на поверителност, които целят удовлетворяване на очакванията по възможно най-добрия начин.

Нашата болница е институция, която насърчава майките да раждат по естествен начин; тя показва, че раждането може да бъде успешно като се използват и само изцяло естествени методи; тя има за цел да намали процента на лекарска интервенция и цезарово сечение и да позволи на майките да прекарат това време в комфортна среда, в стаи, удобни като тези в техния собствен дом, и да бъдат с човек до себе си, с който се чувстват по-добре. Затова нашата болница се нарича институция, приятелска на майката и спечели приза „Болница – приятел на майката“.