Обща хирургия

д-р Онур КЕСЛЕР – хирург

Обща информация

Име и фамилия: Онур КЕСЛЕР

Дата на раждане: 1978 г.

Място на раждане: Истанбул, Турция

Имейл адрес: onurkesler@optimedhastanesi.com

Информация за образованието

Завършва Медицински факултет / Година на завършване

1997 – 2003 г. Медицински факултет на Истанбулския университет

Професионална квалификация и специализация: обща хирургия

Мед. звание: Операционен доктор и специалист по обща хирургия

Чужди езици: турски и английски

Професионално образование и опит

Следдипломна специализация и професионално развитие:

  • 2003 г.- Започва специализацията си по обща хирургия в Учебна и изследователска болница „Етфал“ в Шишли.
  • По време на специализацията си, която продължава до 2009 г., получава обучение от проф. д-р Мехмет Михманлъ. През същия период той има възможност да работи с проф. д-р Халил Джошкун, който е един от пионерите на бариатричната хирургия (хирургично лечение на болестното затлъстяване), която наскоро започна да навлиза в Турция.
  • Завършил е задължителната си служба в държавната болница в гр. Кахраманмараш, кв. Йенишехир. По това време той създава отдел по ендоскопия и допринася за обучението по ендоскопия на много свои колеги.
  • Проявява особен интерес към лапароскопската хирургия през цялата си кариера, както като специалзант, така и като специалист по обща хирургия.
  • След дългогодишна работа в области на авангардната лапароскопска хирургия като рефлукс и туморни операции, той получава обучение по бариатрична хирургия в Истанбулския медицински факултет.
  • Извършил е стотици ревизионни (коригиращи) операции, както и операции за затлъстяване като ръкавна гастректомия (Sleeve Gastrectomy), стомашен бай-пас на Ру Ен Ю (Roux-en-У Gastric By-Pass), мини стомашен бай-пас (Mini Gastric By-Pass).

През последните 2 години той работи по нова бариатрична хирургия, наречена „Комбинирана хирургия“, която е модифицирана операция за затлъстяване. Той се готви да сподели с колегите си тази техника, която е постигнала много добри резултати според първите данни.